PODPROGRAM 2017 – efekty

10 lipca 2018 |
Arciszewska Iwona
Powiększ zdjęcie
  1. W ramach POPŻ Podprogram 2017, który był realizowany w okresie sierpień 2017 – czerwiec 2018 współpracowaliśmy z Bankiem Żywności w Toruniu. Celem programu było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących.

2.   Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:

  • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);
  • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
  • cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
  • tłuszcze (olej rzepakowy),
  • dania gotowe (gulasz wieprzowy z warzywami).
  • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
  • mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),

3. Za naszym pośrednictwem pomoc żywnościowa trafiła do 899 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej.

4. Wydaliśmy osobom potrzebującym:

42,95568 ton żywności;

7942  paczek żywnościowych;

0 posiłków;

5. W ramach Podprogramu 2017 realizowaliśmy również działania towarzyszące skierowane do osób korzystających z pomocy żywnościowej. W ramach tych działań przeprowadziliśmy łącznie 3 warsztaty edukacyjne, w których udział wzięło 69 osób.

6. Rodzaje warsztatów:

• Ekonomiczne - 1 spotkanie dla  23 uczestników

• Kulinarne - 1 spotkanie dla 23 uczestników

• Niemarnowanie żywności - 1 spotkanie dla 23 uczestników

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF